ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε. Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου Κύκλος διαλέξεων ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 Παιδική ζωγραφική και Ψυχοπαθολογία Ανάπτυξη Ταυτότητας

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη (Ερμού 1, 6ος όροφος, γραφείο 601) τον εκπαιδευτικό κύκλο με θέμα: «Παιδική ζωγραφική και Ψυχοπαθολογία- Ανάπτυξη Ταυτότητας». Οι διαλέξεις οργανώνονται από τον Μ. Φαϊτάκη, Παιδοψυχίατρο και απευθύνονται σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά και εφήβους σε χώρους ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε σχολεία, σε απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών και σε φοιτητές αντίστοιχων τμημάτων.
Οι διαλέξεις έχουν ως κεντρικό άξονα τον ρόλο της ζωγραφικής των παιδιών και των εφήβων μέσα στη διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία. Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Γιατί τα παιδιά σχεδιάζουν;
  • Χρώμα και συμβολισμοί
  • Ψυχοπαθολογία
  • Η συγκρότηση της ταυτότητας μέσα από την παιδική ζωγραφική

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2013.
Οι 5 συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30-13:00. Αναλυτικά οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 12 Ιανουαρίου, 19 Ιανουαρίου, 26 Ιανουαρίου, 2 Φεβρουαρίου και 9 Φεβρουαρίου. Στις αιτήσεις θα δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες.
Για την παρακολούθηση των διαλέξεων υπάρχει μια συνδρομή 50 € προς ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση symepe@gmail.com μέχρι την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013. Περισσότερα (pdf)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *